bgtitle.gif (16370 bytes)

"Ares"

SS "Ares"
Navn "Ares" (ex. "Magnolia" af Sunderland)
Skibstype Dampskib
Byggeår og sted 1883 på Graham & Co. LTD, Sunderland
Byggemateriale Jern
Tonnage 777,59 tons
Længde 69,00 meter
Bredde 10,23 meter
Hjemsted / nationalitet Gävle, Sverige
Forliset
På rejse fra Sunderland til Gefle med 1400 tons kul. Kollideret og forlist d. 18. maj 1906 i farvandet udfor Trelleborg.
 
Kl. 03.15 passerede "Ares" Falsterbo. Kl. 04.45 kolliderede "Ares" med hollandske SS" Hilversum", idet "Ares" ramtes i bagbords side og sank i løbet af få minutter. Alle ombordværende blev reddet.
 
Læs hele beretningen om "Ares" forlis her.
Vraget
Vraget af "Ares" står kølret på en flad mudderbund, med stævnen i retningen 090°. Dybden på bunden er 36 meter, og mindste dybde findes over brobygningen, hvor der er 27 meter. Dybden i dæksplan er ca. 30 meter, og man kan sagtens foretage sit dyk i dæksniveau, uden at man af den grund kommer til at mangle at se noget.
 
"Ares" er i det store hele rimelig intakt, og kun brobygningen er faldet lidt sammen. Der er ingen trawl eller fiskeliner, som man skal passe på. For dem der føler sig rutinerede nok dertil, er der flere steder, hvor man kan svømme ind i vraget. Brobygningen er specielt et af de områder, som man kan bruge meget tid på.
Lodskud af "Ares"
Det er derfor et godt og nemt vrag at dykke på, og der er mange spændende ting at se, både for den der dykker her første gang som for den der har været her flere gange.
 
Det er et af de vrag, som jeg selv personligt ser frem til at dykke på, hver gang! Prøv selv, jeg lover dig at du ikke bliver skuffet.
"Ares"