bgtitle.gif (16370 bytes)

Vrag

Østersøen
"Wacht"
Unikt og meget spændende tysk krigsskib, som forliste i 1901 i farvandet nord for den tyske halvø Rügen. Vraget er 85 meter langt, og 10 meter bredt og byder på mange spændende oplevelser. Dybde 45 meter.
 
"Undine"
Meget flot tysk krydser som forliste under 1. verdenskrig. Vraget ligger med let slagside til bagbords side og er utrolig spændende. Vraget er 105 meter langt så der er rigeligt at gå i gang med for den som vil se det hele. Dybde 37-48 meter.
"Ares"
Beliggende 5 sømil syd for Trelleborg 26-35 meters dybde. Mindre dampskibsvrag der er utrolig velbevaret. Vraget står ret på bunden og er et klassevrag som vi har besøgt mange gange. Mange rum der kan besøges og gode muligheder for seriøs vragpenetrering.
 
"Bonita"  
Beliggende 9 sømil syd for Trelleborg på 28-42 meters dybde. Dampskibsvrag på 97 meters længde og 12 meters bredde. Meget høj brobygning, med en utrolig masse rum der kan dykkes ind i. Kæmpe lastrum, kahytter, master , kort sagt et godt vrag til masser af dyk endnu.
"Irevik"
Mindre coaster der ligger sunket syd for Trelleborg. Vraget er rimelig intakt med styrehus agter som man kan svømme ind i. 2 åbne lastrum, forpeak og andre spændende ting at kigge på. Dybde 24-33 meter.
"Virgo"
Spændende dampskibsvrag, der ligger sunket SØ for Trelleborg. Vraget er 40-50 meter langt og ligger på den ene side. Et meget let vrag at dykke i men samtidig meget spændende. Vraget er ikke så stort og derfor nemmere at overskue.
Den Ukendte ("Zaritza")
Stort og intakt trævrag, ca. 50 meter langt og 8 meter bredt. Dybde 38-43 meter.
"Zephyr"
Trævrag på ca. 20 meters længde hvor agterenden mangler. Vraget står kølret på bunden med stævnen som den højeste og mest intakte del. Dybde 25-28 meter.
"Elsa Martini"
Formentlig bedre kendt som "Vendee". Dampskibsvrag på ca. 50-60 meters længde. Vraget står meget flot på bunden med en stor brobygning der rager højt op over bunden. Man kan uden problemer svømme rundt nede i maskinen og rundt i resten af overbygningen. Dybde 25-35 meter.
"Minos"
Dampskibsvrag på ca. 60 meters længde. Meget besøgt men stadig et dyk værd. Står kølret på 27 meter vand med 16 meter på toppen af brobygningen. Mange muligheder for at svømme ind i kahytter og rum overalt på vraget.
"Ceborg"
Lille damper, der kaldes Ceborg. Formentlig damperen S/S "Klampenborg", der ligger sunket vest for Bornholm på 47 meters dybde.

 

 
"Fortuna" - Brostensvraget
Gammelt svensk dampskib lastet med brosten. Sank i 1890 efter en kollision. Ligger nu på ca. 37 meters dybde.