bgtitle.gif (16370 bytes)

"Argo"

 
Navn "Argo" (ex. "Mester", "Olga", Lovise")
Skibstype Motorgalease
Byggeår og sted 1880 i Odense
Byggemateriale Eg
Tonnage 31,97 BRT. - 17,46 NRT.
Længde 25 meter
Bredde 7 meter
Hjemsted / nationalitet Rønne
Forliset
"Argo" var på rejse fra København til dets hjemsted Rønne, med en last af charmottebrokker (ildfaste sten). Skibet forlod København d. 22. december 1944 og nåede tidligt på aftenen ned i Køge Bugt. Her minesprængtes skibet omkring kl. 19 hvorved skibet blev slået læk og straks begyndte at synke. Besætningen kunne ikke gøre meget andet end at klargøre jollen, som de hurtigt fik sat på vandet. Herefter forlod de 2 besætningsmedlemmer det synkefærdige skib, og mindre end 3 minutter efter eksplosionen sank "Argo". Besætningen roede i land ved Falsterbo.
Vraget
Dybden på bunden er 16 meter og mindste dybde over vraget er 14 meter. Vraget er rimelig intakt med stævn og agterdel som de mest nedbrudte dele. Lasten af ildfaste sten står højest over bunden. På begge sider af lastrummet er dækket intakt.

Forrest i vraget står der et stort spil og i stævnen kan man se stævntræet med bovspryddet. Stævnen er naturligvis ikke intakt, så det hele ligger væltet rundt mellem hinanden.

Agterenden er også smadret, og maskinen er væltet på den ene side. Agten for maskinen er vraget helt splintret og der er intet tilbage her.

Rundt om på bunden ligger der master og bomme.

"Argo"

Se billeder af fund fra vraget