bgtitle.gif (16370 bytes)

Projekt SS "Pionier"

Mandag den 5. juli 1999 - projektdag 5 : umbilica afprøvning

English English version Deutsch

Deutsch ausgabe
Dagen startede kl. 7 med fælles morgenmad inden afgang. Derefter tog alle ud med dykkerskibet "Nordstjernen" for at lave endnu en afprøvning af umbilica systemet. Til dette formål blev vraget af "Volturnus" valgt, da det byder på ideelle dybdeforhold.
 
Dykningen på vraget gik ikke helt som forventet, da der var for meget strøm i overfladen og på vraget. Afprøvningen af umbilica'en gik derfor heller ikke som planlagt, da det viste sig meget svært for overflademandskabet at vurdere hvor meget kabel der skulle stikkes ud. Jack og John havde derfor en del problemer med at svømme rundt med udstyret, da strømmen havde et godt tag i de mange meter kabel som befandt sig mellem overfladen og dykkerne på bunden. Konklusionen på dagens afprøvning blev, at det første dyk på SS "Pionier" IKKE skal foretages med umbilica'en. Dertil var risikoen for stor. Når vraget er blevet nærmere undersøgt vil vi forsøge os igen, for billeder fra vraget skal der med op.
 
På et område er vi ihvertfald blevet klogere efter dagens dykning og det er med hensyn til strømmen. Det volder os større besvær end forventet og er ikke noget man skal tage let på. Men vi håber stadig på det bedste og giver ikke op. Hjemme igen i Base Camp gik resten af dagen med at forberede næste dags testdykning som vi valgte skulle foretages på "Sydfjord". Vinden ville stadig være for kraftig til dykning på SS "Pionier", så ventetiden skal bruges fornuftigt. Som det ser ud nu, forventer vi at første dykning bliver foretaget natten mellem onsdag d. 6. og torsdag d. 7. juli.
 
Dagens dykkerstatus: Hjælpedykkere i vandet på SS "Volturnus".
 
Læs videre i morgen om tirsdagens dykning på "Sydfjord" og om endnu et testdyk.
 

nolimitsdiving (c) 1999-2004

Retur