bgtitle.gif (16370 bytes)

Projekt SS "Pionier"

Søndag den 4. juli 1999 - projektdag 4 : hjælpedykkere i vandet

English English version Deutsch

Deutsch ausgabe
Dagen startede kl. 6. Alle der skulle ud og dykke blev purret, mens vi andre (læs: trimixdykkerne) valgte at tage et par timer til på "deko".
 
Dykkerskibet "Nordstjernen" afgik fra Skagen havn kl. 9 med kursen sat mod SS "Buenos Aires". Alle hjælpedykkere skulle i vandet idag, så humøret var højt. Vejret var stadig ikke helt godt, men dykkes skulle der.
 
Noget senere vågnede trimixdykkerne og snart var alle igen igang med forskellige gøremål. Da trimixdykkerne skulle afprøve deres udstyr senere på dagen, og John og Jack skulle foretage den sidste afprøving af deres umbilica system med video og lys/lyd, gik det meste af dagen med at pille ved udstyr samt at snakke om hvordan tingene skulle gribes an når vi kom ud på vraget.
Dykkerskibet "Nordstjernen" var i havn kl. 18 og trimixdykkerne tog ned i havnen for at gøre sig klar til test-dykning. Thomas og Christian skulle kun foretage et sidste check af al deres udstyr, dobbeltsæt, stages m.m. mens John og Jack skulle prøve deres umbilica system igennem inden det første store dyk på SS "Pionier".
 
Thomas og Christian var hurtigt i vandet og efter at alt var afprøvet og justeret var de atter tilbage på dækket af "Nordstjernen" igen. Ingen problemer, klar til SS "Pionier".
 
Så var det John og Jack's tur hvilket var en lidt større operation. De to "mars-mænd" blev iklædt deres AGA helmasker, der var specielt tilrettede til DIVEX-regulator video og lys/lyd. Det meget professionelle arbejde var blevet udført med superpræsicion af Jørgen Hansen fra J. H. Teknik i København. Til sidst var klart og en og en gik de så i vandet for at afprøve systemet. Alt virkede upåklageligt og der manglede kun ganske små justeringer i at det var helt perfekt.
Afprøvningen af udstyret var lidt af et tilløbsstykke på havnen og i løbet af kort tid stod der en ganske pæn mængde interesserede Skawboere og kiggede på. Efter afprøvningen dukkede Bjarte Vestøl op og han var meget interesseret i projektet. Bjarte selv var på ferie og efter en lille snak om hans rekorddyk til 225 meter, tog vi tilbage til Base Camp.
 
Efter aftensmaden holdt vi aftenbriefing, og selvom vejrudsigten så lovende ud, måtte vi alligevel udskyde det første dyk på SS "Pionier" da der stadig manglede nogle småting i at umbilica systemet var helt klar til brug. Det blev derfor besluttet at lave et luftdyk på "Volturnus" for at afprøve hele setup-et en sidste gang.
 
Herefter tog Christian, Thomas T, Bette-Peter og Thomas ned i "mixen" for at gøre klar til næste dags dykning. Resten tørnede ind efter endnu en lang dag. Mixe-drengene var færdige kl. 2 om natten og mødte hjemme Jens der sad oppe for at lave de sidste ting færdig på webben. Han kom først i seng kl. 4.
 
Dagens dykkerstatus: Hjælpedykkere i vandet på SS "Buenos Aires" og "Sydfjord".
 
Læs videre i morgen om mandagens dykning på "Volturnus" og om hvordan dykningerne med umbilica systemet gik.
 

nolimitsdiving (c) 1999-2004

Retur