bgtitle.gif (16370 bytes)

Projekt SS "Pionier"

Lørdag den 3. juli 1999 - projektdag 3 : de sidste forberedelser

English English version Deutsch

Deutsch ausgabe
Dykkerskibet "Nordstjernen" afgik fra Skagen havn kl. 9.30 med kursen sat mod vraget af SS "Pionier". Ombord befandt Hans Overalls sig, og han havde til opgave at afmærke vraget 100% nøjagtigt.
 
Efter at "Nordstjernen" var taget afsted gik vi andre igang med at mixe gas til de næste dages dykninger. Der skulle både mixes trimix, rejsemix (EAN30) og decomix (EAN80). Med flasker til 5 trimixdykkere, 2 hjælpedykkere og dykkere på overfladen, var det en del gas der skulle mixes.
Christian og Bjarke gik ved middagstid igang i "mixen" og sidst på eftermiddagen var halvdelen af flaskerne fyldt. Resten af holdet brugte dagen på at foretage de sidste finjusteringer på deres personlige udstyr.
Christian og Bjarke gik ved middagstid igang i "mixen" og sidst på eftermiddagen var halvdelen af flaskerne fyldt. Resten af holdet brugte dagen på at foretage de sidste finjusteringer på deres personlige udstyr.
 
"Nordstjernen" var atter i havn kl. 20. Det havde været en lang dag i søen og det havde da også vippet en del til tider. Der havde dog kun været enkelte "grønne" ombord. Men på trods af det hårde vejr, havde turen været en succes. Søkortplotteren viste omkring 30 plot af vraget, og udfra dette, kunne man hurtigt danne sig et overblik over hvordan vraget lå orienteret på bunden.
 
Hans Overalls kunne fortælle, at de omkring kl. 16 om eftermiddagen havde haft helt til at placere vragbøjen på det punkt hvor de havde fået det højeste lodskud. Dybden på bunden blev målt til 122 meter. I den NV-lige del af vraget måltes 112 meter og i den SØ-lige del måltes 108 meter. Vraget rager 24-25 meter op over havbunden på det højeste sted, og det forventes derfor at vragbøjen står i 98 meter vand.
Vejrudsigten for søndag lovede stadig for meget vind til dykning på SS "Pionier", så ved eftermiddagstid blev det besluttet at søndagen skulle bruges til at få mixet færdigt samt til at hjælpedykkerne kunne få deres første dyk. Alle tørnede derefter ind efter en lang.
 
Dagens dykkerstatus: INGEN DYK FORETAGET DENNE DAG
 
Læs videre i morgen om søndagens aktiviteter, hvor du bl.a. kan læse mere om hjælpedykkernes første dyk.
 

nolimitsdiving (c) 1999-2004

Retur