bgtitle.gif (16370 bytes)

Projekt SS "Pionier"

Lørdag den 10. juli 1999 - projektdag 10 : endnu engang ned til SS "Pionier"

English English version Deutsch

Deutsch ausgabe
Denne dag var vejret endnu engang med os, så vi stod op til høj sol og vindstille. Efter gårsdagens succes, hvor projektet blev kronet med de første dyk på vraget, skulle der mixes færdigt inden afgang med dykkerskibet "Nordstjernen".
 
Alle mand var ombord fra kl. 9, men på grund af et defekt ankerspil blev afgangen udsat til kl. 11, da der skulle skaffes reservedele til spillet. Umbilica'en skulle have sin sidste chance, denne gang "ubemandet". Derfor skulle ankerspillet være fuldt funktionsdygtigt, da nøjagtig opankring for 2 ankre var en nødvendighed. Omkring kl. 11 var alt klart, og efter at det sidste materiel var kommet ombord og personalecheck var udført, stak dykkerskibet "Nordstjernen" stævnen ud i Skagerrak med kursen sat mod SS "Pionier".
Vi nåede frem til vraget ved 11.30 tiden og begyndte opankringen. Hans Overalls, der var med som gæst denne dag, sørgede for at vi efter 3 forsøg lå opankret direkte over vraget, omtrendt 3 meter fra nedstigningslinen.
 
Fordelingen af dykkere idag var således:
Hold 1, der bestod af Christian Sloth og Thomas Nielsen, samt hold 2, der bestod af Jack Petersen og Bjarke Nielsen. Hold 1's opgave bestod i at dykke vraget og eventuelt se om det kunne bestemmes hvor på vraget vi befandt os, mens hold 2's opgave var at videofilme. Hjælpedykkere var Kim (hold 1) og Thomas T (hold 2). Superhjælpedykker var John.
 
Kl. 15.36 påbegyndte hold 1 sin nedstigning, og blev fulgt af hold 2 der dykkede kl. 16.04. Hold 1 skulle dykke i max. 13 minutter på 115 meters dybde, mens hold 2 havde valgt 10 minutter på 120 meters dybde.
 
Begge hold havde et godt dyk på vraget uden problemer af noget art. På grund af forskellige dekompresionstider holdene imellem, passede det med at begge hold kunne afslutte deres dekompression med mindre end 5 minutters interval. Efter dykkerne var kommet ombord i "Nordstjernen" igen, begyndte afrigningen af udstyret.
Kl. 21.30 lå dykkerskibet "Nordstjernen" atter fortøjret ved havnekajen i Skagen og efter fælles afrigning gik det ilbage til Base Camp hvor der ventede stor middag og after-diving. Her fik vi serveret grillstegt lam med tilbehør og det første alkohol i en hel uge (næsten...). Efterhånden slap hotmixen op hos flere af projektdeltagere og en efter en forsvandt de ned i deres soveposer, dyner m.m. Kun en enkelt hård kerne (læs: JYDERNE) blev siddende til langt ud på den lyse morgen. Så vidt vides begyndte Hans Overalls at pille lamper ned ved 5-tiden om morgenen, men det er vist en anden historie værd....
 
Dagens dykkerstatus: 2 dykkerhold nede på vraget af SS "Pionier".
 
Læs videre i morgen om søndagens aktiviteter og sidste projektdag.

nolimitsdiving (c) 1999-2004

Retur