bgtitle.gif (16370 bytes)

Projekt SS "Pionier"

Præsentation

English English version Deutsch

Deutsch ausgabe
Thomas Nielsen fra No Limits Diving fik i september 1998 ideen til at eftersøge og dykkerundersøge vraget af det tyske dampskib SS "Pionier", der ligger sunket på 123 meters dybde i Skagerrak.

Planlægningen af projektet varede i alt i 9 måneder, som blev anvendt til historisk research, lokalisering af vraget, opsætning af dykke- og sikkerhedssetup samt en masse andre opgaver, der skulle løses, inden det var muligt at dykke på vraget.

I dagene 1. – 11. juli 1999 var projektgruppen i Skagen, hvor selve projektet blev afviklet.

Projektet blev kronet med succes d. 9. juli 1999, hvor de første to dykkerhold nåede ned til vraget af SS "Pionier". Dette var første gang, at nogen havde set skibet, siden det blev torpederet d. 2. september 1940.

Dagen efter (den 10. juli 1999) var vejret igen gunstigt, og endnu to dykkerhold undersøgte dette store og spændende vrag. Læs den samlede beretning om projektet i projektets dagbog.

Projektdeltagerne nåede ikke at gennemføre alle de planlagte dyk, da vejret som altid var en væsentlig faktor for gennemførslen af dykningerne. Alligevel var projektet en succes, da projekt SS "Pionier" viste, at det er muligt at lave forholdsvis store dykkerprojekter og gennemføre dybe trimixdykninger i danske farvande.

___

I juli 2010 besøgte Thomas Nielsen endnu engang vraget af SS "Pionier". Denne gang blev vraget undersøgt med multi beam sonar og ROV. Med denne undersøgelse blev der sat et definitivt punktum for No Limits Divings aktiviteter ved vraget af SS "Pionier". Læs mere her SS Pionier 2010 - the final chapter.

PionierLogo.jpg (80470 bytes)
Projektets formål
Historisk research
Sikkerhed
Gasdesign
Anvendt udstyr
Dykkerne
Sponsorer
Projektdeltagere
Projekt tidsplan
Projekt forberedelser
Projekt dagbog
Projekt billeder
Projekt resultater
 
SS Pionier 2010 - the final chapter

 

nolimitsdiving (c) 1999-2010

Retur