bgtitle.gif (16370 bytes)

Projekt Køge Bugt

Onsdag den 13. september 2006  
Onsdag d. 13. september tog vi på tur i Køge Bugt. Det var efterhånden et stykke tid siden vi sidst havde været af sted og fået gjort noget ved Køge Bugt projektet, men nu skulle det være. Vi valgte to vrag i den sydlige del af bugten (flyveren og galeasen), men da det begyndte at blæse op, måtte planerne hurtigt laves om.
 
For at komme i læ, måtte vi derfor sejle mod den svenske kyst, hvor vi så valgte at lave et ”waders-dyk”, på vraget af det russiske motorskib ”Runuchi”, som sank i 1965. Vragets position har jo været kendt siden det sank, så det var bare at sejle hen til bøjen, lidt sydover og så kigge på loddet. Og der gik da heller ikke mere end et par minutter før vi kunne se vraget både fra overfladen, samt på loddet.
 
Sølle 7,5 meter til bunden og lidt over 2 meter til toppen af vraget, så alt i alt ikke de store problemer. Dagens dykkerhold røg i vandet og ned til vraget. Vraget ligger på brækket i flere dele, men er nemt at finde rundt på alligevel. Efter 20 minutters bundtid var det retur til båden, og så ellers med 14 knob hjemover inden vinden gik helt amok.

nolimitsdiving (c) 2006