bgtitle.gif (16370 bytes)

Projekt Køge Bugt

Mandag den 15. juli 2002  
Kl. 19.30 satte vi kursen ud mod det næsten helt flade Køge Bugt. Efter en times sejlads nåede vi frem til den første position (vrag 714) og begyndte eftersøgningen. Efter at have cirklet rundt på positionen i omkring 15 minutter, fik vi til sidst et lodskud, der med lidt god vilje kunne ligne et vrag. Sune og Thomas hoppede i vandet, men det viste sig dog kun at være en sten på omkring 1 meters højde.
 
Efter at dykkerholdet var kommet ombord igen, fortsatte vi mod næste position (vrag 715). Her havde vi heldet med os og vi fandt vraget i løbet af 5 minutter og gjorde klar til dykning. Da Sune og Thomas havde beholdt udstyret på, gik de ned som første hold. Det var efterhånden blevet tusmørke og nede ved vraget, var nattens dyreliv så småt ved at komme frem fra deres gemmesteder. Vraget var resterne af et næsten helt nedbrudt træskib, ca. 20 meter langt og ca. 5-6 meter bredt. Det var lastet med mursten, og lasten udgjorde stort set det meste af det som var tilbage og ragede omkring en meter op over havbunden.
 
Dybden på bunden var 15 meter. Der var kun ganske lidt træ tilbage, og enkelte dele lå rundt omkring på bunden. Det var ikke umiddelbart til at se hvad der var for og agter og vi kunne derfor heller ikke umiddelbart fastslå, hvilken ende af vraget som vi var kommet ned i. Efter 25 minutters bundtid begyndte vi opstigningen, og da vi brød overfladen var solen på vej ned i horisonten. Himlen og havet var farvet i røde og orange farver. En rigtig flot afslutning på et godt dyk. Næste dykkerhold gik i vandet og efter 30 minutter var også de tilbage igen. Jonas havde fået taget en del fotos med sit digitalkamera og det havde været et fint dyk. Vinden havde nu lagt sig fuldstændig, det var blevet havblik og månen var stået op.
 
Tiden var kommet til at vende snuden hjemad igen. Mens dagslyset gradvist forsvandt og mørket lagde sig over land og by, strøg vi af sted. Lidt over midnat var vi tilbage i havnen igen, hvor vi skiltes efter en god aften.
 
Relateret materiale: Fotos fra turen

nolimitsdiving (c) 2000-2004