bgtitle.gif (16370 bytes)

Projekt Køge Bugt

Søndag den 17. juni 2001  
En helt suveræn dag fra start til slut. Vi startede dagens dykning på "Jimmys Knold" (vrag 1374), hvor sigt og strømforhold var eminente. Sigten var omkring 10 meter og med en let strøm langs bunden, var dykning så nemt som det overhovedet kan blive.

Vraget blev målt op til 12,0 meter i længden og 7,5 meter i bredden. Det er altså en meget lille vragdel som vi har med at gøre her, og der er som tidligere skrevet også kun en stor forhøjning at murstenslasten tilbage. Ankeret i stævnen blev renset så meget af, at der kunne tages et par billeder af det og der blev fundet nogle løsfund i agterskibet. Men desværre intet der kunne identificere skibets navn eller årstal.

Efter at 2 hold havde været nede ved vraget, satte vi kursen mod SS "Odin" (vrag 299), der ligger 1 sømil NØ for "Knolden". Vi havde lokaliseret vraget så langt tilbage som i 1995, og det var derfor en smal sag at lodde det denne gang. Efter at have smidt vragbøjen på "Odin", fortsatte vi mod en ukendt position, hvor vi foretog en hurtig og succesfuld eftersøgning. Vi lokaliserede et lille vrag (vrag 709), der kun ragede en meter op over havbunden (se tur 16. november 2009). Køge Bugt ER de små træsplinters vrag, det må man sige. Men spændende er der. Vi havde bestemt os for at se på "Odin" denne gang, så det nye vrag må vente til en anden dag.

Vragbøjen havde ramt midt i vraget, så det var lige til at finde noget at gøre fast i. Dybden på bunden var 15 meter og det højeste punkt på vraget ragede 2-3 meter og over bunden. Vraget af "Odin" er imidlertid total nedsprængt og det ligger spredt over et meget stort område. Der er stort set ikke en del tilbage, hvor det er muligt at se at det har tilhørt et skib. Så det var ikke det mest spændende dyk vi fik på dette vrag, men OK at få afklaret vragets tilstand. Nu ved vi at det ikke er et vrag vi skal besøge igen. Efter to dyk her fik vi hevet krogen op og satte kursen hjem.

nolimitsdiving (c) 2000-2004