bgtitle.gif (16370 bytes)

Projekt Køge Bugt

Søndag den 11. marts 2001  
Endnu en dag med havblik og denne gang holdt vejret hele dagen. Vi tog afsted ved middagstid for at eftersøge et nyt vrag (vrag 1212). Efter en times sejlads nåede vi frem til positionen og her brugte vi omkring 2 minutter på at søge, hvorefter vraget var fundet. En god start på dagen. Der var et enkelt dykkerhold samt et par dæksdrenge ombord, så man kan ikke ligefrem sige at det var dykkerudstyr der flød mest af på dækket. Sune og Thomas kom hurtigt i udstyret og i vandet. Dybden var kun 13 meter og med de gode sigtforhold der er på denne årstid i Køge Bugt, kunne vi se vraget fra 5 meters dybde.
 
Vraget fandtes at være et lille trævrag, omkring 15 meter langt og 3-4 meter bredt. Dybden på bunden var 12,6 meter og den laveste dybde blev målt til 12 meter. Der var ikke meget tilbage af det gamle fartøj og det som ragede op over bunden, så temmelig gammelt og slidt ud. I begge sider stod en spantrække og i hver ende af vraget kunne man se enkelte dele af det oprindelige skib. Inde i vraget lå en murstenslast.
 
Da vraget som sagt ikke var specielt stort havde vi hurtigt set det som kunne ses. Vi begyndte derfor at se efter ting der kunne føre os på sporet af vragets alder og identitet. Der var ikke så meget tilbage af vraget, så nærmere vragets sande jeg kom vi ikke denne gang. Efter endt dykning, blev vi enige om at vraget var endnu et besøg værd og det blev med det samme døbt "Komfurvraget". Næste gang leder vi videre efter et par nye vrag.

nolimitsdiving (c) 2000-2004