bgtitle.gif (16370 bytes)

Projekt Køge Bugt

Lørdag den 22. september 2000
Endelig lykkedes det at komme ud i Køge Bugt igen efter mange dages blæsevejr. I dag skulle vi dykke på et trævrag som vi kalder for Skt. Thomaz. Dets rigtige navn er "Polly" (vrag 1339) og vraget er en svensk galease som forliste i 1913. Vi var 5 dykkere der skulle i vandet denne dag, og efter en 2 timers sejltur var vi fremme ved vraget som hurtigt blev fundet. Christian og Thomas blev sendt ned som første hold for at gøre ankertovet fast i vraget, hvilket lykkedes efter to forsøg.
 
Vraget er omkring 25 meter langt og 4 meter bredt. Det er i sin helhed meget nedbrudt og der er ikke så meget tilbage som kan genkendes som et tidligere skib. Vragresterne består primært af en meget stor last af sammenkittede jernspåner med en del vragtømmer foran lasten og en lille smule tømmer agten for lasten. Der står også et meget stort spil i vraget, som er ideelt til at gøre et dykkerskib fast i. Rundt omkring på bunden ligger der en hel del vragdele som der også kan kigges nærmere på.
 
Vi kom ned i agterenden og begyndte straks vores undersøgelse af vraget. Sigten var god, omkring 3-5 meter så det var nemt at orientere sig samt at foretage iagttagelser. Der er ikke så meget nyt at tilføje om vraget og dets tilstand og vraget er som sådan færdigregistreret. Der blev fundet en del løsfund som selvfølgelig blev undersøgt nærmere. Hold to havde et tilsvarende godt dyk og fik også set sig grundigt omkring. Efter endnu et dyk på et andet vrag længere inde i Bugten, nåede vi atter engang hjem til Brøndby havn hvor vi takkede af efter en god dag med masser af vind, sø og sol. Næste projekttur er planlagt til at gå til et vrag vi kalder for "Den Gamle" (vrag 359), samt et gensyn med "Jimmy's knold" (vrag 1374).

nolimitsdiving (c) 2000-2004