bgtitle.gif (16370 bytes)

Jyllandsslaget

Præsentation

English English version Deutsch

Deutsch ausgabe
Projekt "Jyllandsslaget" er No Limits Diving's mest ambitiøse projekt til dato. Formålet med projektet er at lokalisere og dykkerundersøge vragene fra historiens største søslag - Jyllandsslaget. 12 af vragene er nu lokaliseret.
 
Omkring 250 skibe deltog i slaget, hvorunder et stort antal blev beskadiget eller gjort ukampdygtige. I alt 25 skibe blev sænket, 14 engelske og 11 tyske. Vragene har siden 1916 ligget næsten urørte hen, og udgør derfor nogle meget spændende dykkermål.
 
Da det ikke er nogen lille opgave at genfinde de mange vrag, er projektet ikke tidsbegrænset til et par enkelte års ekspeditioner. Projektet kommer til at køre de næste mange år og vi håber på at vi med tiden kommer rundt til alle vragene fra slaget.
 
Projektets website er struktureret således, at der overordnet kan læses om baggrunden for Jyllandsslaget, om nogle af de mange skibe der forliste og generelt om hvorledes projektet er skruet sammen. Udover dette er det også muligt at læse om en række af de øvrige træfninger der fandt sted i Nordsøen mellem englænderne og tyskerne under 1. verdenskrig, samt specifik information om de enkelte ekspeditioner/ture som har været, eller vil blive, udført i området.
 
Følgende vrag er lokaliseret pr. 2010:
SMS "Lützow"
SMS "Wiesbaden"
SMS "Frauenlob"
SMS "S-35"
SMS "V-29
SMS "Pommern"
HMS "Queen Mary"
HMS "Invincible"
HMS "Defence"
HMS "Indefatigable"
HMS "Nomad"
HMS "Black Prince"
 
Velkommen til projektet !
 
Jyllands Slaget 2010 (engelsk tekst)

nolimitsdiving (c) 2001-2010 - opdateret 30122011

Retur