bgtitle.gif (16370 bytes)

Ekspedition "Jyllandsslaget" 2001

Præsentation

English English version

Ekspeditionen var en stor succes, da vejret var med os fra start til slut. Dette betød at vi befandt os ude ved vragene, fra lørdag d. 28.4. til fredag d. 4.5. I den periode fik vi dykket på "Lützow", "Frauenlob", "Black Prince" og "Invincible" samt lokaliseret et ukendt vrag, som senere viste sig at være HMS "Indefatigable". Desuden undersøgtes et vrag som ikke var et krigsvrag.  I alt gennemførtes 16 dykninger under ekspeditionen, hvilket må siges at være meget mere end vi havde turde håbe på inden vi tog afsted.
 
Udover de dykkermæssige resultater, blev "Queen Mary" lokaliseret og opmålt med ekkolod. "Invincible" blev opmålt med side scan sonar.
 
På den formodede position for "Elbing" fik vi fastslået at der ikke ligger et krigsvrag. Positionen er nu afsøgt og kan udelukkes på kommende ekspeditioner.
 
Under årets 2. og 3. ekspedition, hvor No Limits Diving leverede hjælp og positioner men ikke selv deltog under dykningerne, blev vragene af "Defence" og "Nomad" lokaliseret. Desuden lykkedes det at identificere vraget af "Indefatigable", som var blevet lokaliseret under No Limits Divings ekspedition, men ikke dykkerundersøgt. Stort tillykke til Deep Blue Diving og "Loyal Watcher" for de flotte resultater.

nolimitsdiving (c) 2004

Retur