bgtitle.gif (16370 bytes)

Projekt "Jyllands Slaget" 2000

Ekspeditionen der blæste væk.....

English English version Deutsch

Deutsch ausgabe
I dagene 4.-10. august 2000 forsøgte No Limits Diving at komme ud til vragene fra Jyllands Slaget. Dykningerne måtte imidlertid udsættes, da vejrguderne netop i denne periode havde valgt at begave os med så megen vind, at dykkerholdet ikke kunne stikke til søs.
 
Resultatet af mange måneders forberedelser, der skulle have kulmineret med en uges dykning, blev bogstavelig talt blæst i stumper og stykker. Efter en uges venten i Hanstholm Havn, hvor vejrudsigten blev ved med at love godt vejr, men vejret bare ikke ville rette sig efter metereologernes udsagn, pakkede holdet sammen uden at have nået det helt store rent dykkermæssigt.
 
Vi fik imidlertid hygget os gevaldigt i dykkerskibets utraditionelle og spartansk indrettede lukafer. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at både skib og besætningen ombord på "Danna Diver" af Skagen rummede indtil flere uforudsete overraskelser. Men når det er sagt, så fik vi i det mindste rystet et godt team sammen, som formentlig kommer til at arbejde sammen om kommende ture og ekspeditioner.
 
Selve projektet er som følge heraf ikke stoppet på trods af at vi ikke nåede nogle vegne denne gang. En så spændende historisk begivenhed og de mange vrag lader vi ikke ligge, bare fordi vejret driller en smule. Som en af deltagerne meget tydeligt har udtrykt det i sit CV - "who dares, wins !".
 
I foråret 2001 er vi tilbage i Nordsøen. Vi giver ikke op så let !

nolimitsdiving (c) 2004

Retur