bgtitle.gif (16370 bytes)

- 1952 Flying Enterprise 2002 -

No Limits Diving Flying Enterprise Expedition 2002

English English version Deutsch

Deutsch ausgabe

No Limits Divings ekspedition til vraget af SS Flying Enterprise blev afviklet i dagene 30. juni til 5. juli 2002, og på trods af vejr og vind, nåede vi det vi havde sat os for. Nemlig at dykke vraget i 50 året for skibets forlis. Ekspeditionen blev ramt af kuling i 3 ud af de 4 planlagte dykkerdage. Holdet forsøgte hver dag under turen at komme ud til vraget, men måtte hver gang vende om efter nogle timers sejlads. Først den 4. juli lykkedes det endelig at sende dykkere ned til vraget.

Baggrund
Flying Enterprise
Kaptajn Carlsen
Historiske fotos
 
Forberedelser
Interviews
Sikkerhed
Teknik
Aktiviteter
 
Team FE 2002
Sponsorer
 
Dykket
Dekoprofil
Fotos
Afslutning
 
"Det Skæve Skib" - tv-dokumentaren baseret på No Limits Divings ide og ekspedition
 
No Limits Diving på NGC - "Mystery of Flying Enterprise" solgt til National Geographic Channel !
 
Læs mere om Flying Enterprise
Flying Enterprise ligger på 84 meters dybde, med 69 meter til den skibsside der vender op mod overfladen. Derfor blev der anvendt trimix som bundgas. Under dekompressionen blev der anvendt 2 forskellige nitroxblandinger. Dykket varede 20 minutter på bunden og dekompressionen tog omkring 60 minutter. Hele dykket forløb som planlagt og uden nogle former for problemer. Kun de 3-4 meter høje bølger voldte en del problemer for dykkerne.
Sikkerheden havde, som altid, første prioritet. Under dekompressionen blev trimixdykkerne assisteret af en sikkerhedsdykker, og ombord var der etableret et fuldt sikkerhedsberedskab. Vi var godt forberedt i tilfælde af, at der skulle indtræffe en eller anden form for uheld eller ulykke. Vi fik heldigvis hverken brug for den medbragte DAN oxygenkuffert eller nogle af de andre sikkerhedsforanstaltninger.
Der var nok af isenkram med på denne ekspedition. Udover det udstyr som dykkerne havde medbragt, var der også i bunkevis af Sony videoudstyr, samt en ROV som var medbragt for at undersøge vraget. På grund af vejrforholdene og den meget søgang, var det imidlertid ikke muligt at udføre en undersøgelse af vraget med ROV'en.  

nolimitsdiving (c) 2002

Retur