bgtitle.gif (16370 bytes)

- 1952 Flying Enterprise 2002 -

Interviews

English English version Deutsch

Deutsch ausgabe
I vinteren 2001-2002 lykkedes det os at få kontakt med Carlsens familie og et par besætningsmedlemmer fra Flying Enterprise og Turmoil. På baggrund af dette begyndte vi at planlægge en række interviews af de pågældende personer. Primært skulle interviews bruges til at få et større indblik i hvad der egentlig var sket i løbet af de 13 dage som hele hændelsen havde varet. Sekundært skulle de forskellige interviews indgå i tv-programmet og skabe en forbindelse mellem fortid og nutid.

Vi fandt hurtigt ud af, at Carlsen desværre var død i oktober 1989, men vores researcher Thomas Prakash fandt i stedet for frem til Carlsens enke, hans 2 døtre og skibets 3. maskinmester Richard Cosaro. Efter at vi havde indentificeret de personer som vi ville interviewe begyndte Thomas Prakash at planlægge og arrangere turen til USA hvor det meste arbejde skulle udføres. Vi endte op med et tætpakket program, som i løbet af 8 dage bragte os til Detroit (Michigan), Chicago (State of Illinois) og New York City.

Jeg vil gerne personligt have lov til at sende mine varmeste hilsner til Mrs. Agnes Carlsen og hendes to døtre Sonia Carlsen Fedak og Karen Carlsen Mueller som alle åbnede deres hjem og minder for os. Vi blev behandlet med stor gæstfrihed og de forskellige interviews var alle meget interessante for projektet.

Det næste interview vi foretog i USA, var hos den tidligere 3. maskinmester Richard Cosaro, som er bosat i Chicagoforstaden Naperville. Mr. Cosaro gav os en førstehåndsberetning omkring skibets sidste rejse, fra det sejlede fra Hamburg og indtil han som en af de sidste måtte springe i havet for at redde livet. Jeg vil gerne have lov til at takke Mr. Cosaro for disse værdifulde informationer, som gav os et godt indblik i hvordan skibets sidste timer forløb.

nolimitsdiving (c) 2002

Retur