bgtitle.gif (16370 bytes)

Ubådsmassakren 2002

Fredag d. 26.4

English

English version
Fredag og ekspeditionens sidste dag oprandt med tåge og gråvejr. Søen så gusten ud og efter lidt snakken frem og tilbage blev alle enige om at tage chancen. Vi satte kursen mod "Nicomedia" som vi ville besøge en sidste gang, hvis altså vejr og vind tillod det. Efterhånden som vi kom ud på åbent hav, forsvandt tågen og det klarede helt op. Det tegnede alligevel til at blive en rigtig fin dag ?
 
Denne gang var det en smal sag at lodde "Nicomedia", og da vi lige skulle have mixet det sidste nitrox færdigt, fik de andre selv æren af at binde på denne gang. Der blev bundet på præcis det samme sted som på første dyk, hvilket gjorde det nemt at fortsætte dykningerne der hvor vi slap sidste gang.
AØ og jeg havde et fint lille dyk i maskinrummet, hvor vi fik set os grundigt omkring. Maskinen er kæmpestor. Man kan ligge ovenpå toppen i 30 meters dybde, og lyse mange meter ned i maskinrummet. At man kan få et helt dyk til at gå i maskinrummet, siger lidt om vragets størrelse og om dets muligheder.
 
Efter 20 minutters bundtid kneb det med at holde varmen i fingrene, og vi begav os hen til ankertovet for at stige op fra dette sidste dyk på Ubådsmassakren. Langsomt steg vi op, mens vi betragtede vraget af dette enorme skib, som lidt efter lidt forsvandt under os. Ekspeditionen havde fundet sin afslutning.
Tilbage var der nu kun den korte sejltur hjem til havnen, hvorunder vi fik pakket skibet og gjort klar til afgang hjem mod København. Vel hjemme i Grönhögen fik vi takket af for en helt igennem vellykket ekspedition. Tak til alle for en god tur. Det er ikke sidste gang vi er på Öland.

(c) nolimitsdiving 2002