bgtitle.gif (16370 bytes)

Artikler

Østersøtogt 19.-21. januar 2001

Lørdag formiddag nåede vi efter en god nats søvn frem til SS "Virgo", som ligger ca. 10 sømil SØ for Trelleborg. Vejret var suverænt, der var næsten ingen vind og søen var rolig. Altså perfekte forhold for dykning. Vi skulle have 2 dyk og vi havde valgt at foretage dem begge på "Virgo", for at få så meget ud af vores dyk som muligt. Skipper Jimmy Allstar fandt som sædvanlig hurtigt vraget og vi fik sendt de to første dykkere i vandet for at binde på. Indenfor kort tid havde Kristian og Kim løst denne opgave og vi andre kunne nu begynde at forberede os på at det skulle blive vores tur til at komme i vandet. Herfra gik turen ud mod stævnen. Vi svømmede på hver sin side af vraget og på et tidspunkt kunne jeg se igennem de mange tærehuller i skroget og se mine to dykkermakkere der svømmede rundt på "bagsiden" af vraget. Vi mødtes udfor stævnspidsen og svømmede derfra op på den høje den af vraget, for derved at "vinde" lidt mere dykkertid.
Christian i hopla
Sigten på vraget var så god at vi meget snart kunne se brobygningen i det fjerne og inden det var tid til at gå op igen nåede vi lige at kigge lidt nærmere på nogle enkelte detajler omkring det sted hvor der var bundet på. Men desværre var tiden alt for hurtigt gået, og vi begyndte opstigningen til første dekostop. "Virgo" ligger på styrbords side, og selvom bunden er fast, er skibet i tidens løb sunket et godt stykke ned i bunden. Nogle steder er mere end en 1/3 af skibet begravet i bunden. Vraget er ellers rimelig intakt og der er mange ting at se på og spændende steder at gå på opdagelse.
Et lys i mørket
Vores tur på begyndte med et smut ned i agterenden, som kun var ganske få meter fra der hvor vi havde bundet på. Der tog vi et kig på skruen, hvoraf man kun kunne se det ene skrueblad der lige akkurat stak op af bunden. Derfra svømmede vi fremefter og kom først hen over agterdækket. Da vraget ligger på siden ligger alt opstående nu ude på bunden ved siden af vraget. Bl.a. skibets agtermast. Længere fremme stødte vi på skorstenen.
 
Et øjeblik efter nåede vi frem til den agterste del af overbygningen og broen. Denne er også styrtet en del sammen, men det er stadig muligt at se hvad det en gang har været. Her var der også et par spændende steder som vi så nærmere på, og Christian fik også lige kigget indenfor og set sig omkring.
God sigt
Herfra gik turen ud mod stævnen. Vi svømmede på hver sin side af vraget og på et tidspunkt kunne jeg se igennem de mange tærehuller i skroget og se mine to dykkermakkere der svømmede rundt på "bagsiden" af vraget. Vi mødtes udfor stævnspidsen og svømmede derfra op på den høje del af vraget, for derved at "vinde" lidt mere dykkertid på vores computere. Sigten på vraget var så god at vi meget snart kunne se brobygningen i det fjerne og inden det var tid til at gå op igen nåede vi lige at kigge lidt nærmere på nogle enkelte detajler omkring det sted hvor der var bundet på. Men desværre var tiden alt for hurtigt gået, og vi begyndte opstigningen til første dekostop.
The dekobrothers
Her hang vi og gassede af på vores nitrox 80 blandinger og snart efter stod vi igen på dækket og kunne glæde os over et super dyk. Vi havde et lige så godt 2. dyk og igen kunne man kun ærgre sig over at der ikke er længere bundtider på disse dybder. "Virgo" er et spændende vrag som jeg vil besøge så tit lejligheden byder sig. Søndag forsøgte vi at dykke på "Bonita" og "Irevik", men vejret ville det anderledes og vi satte kursen hjemad.
Christian "gasser" af....

nolimitsdiving (c) 2001